Rengjøringsregler

Artikkel oppdatert ‪22/03/2024‬

1) Våre retningslinjer


Du må alltid levere tilbake bilen like ren som da du fikk den ved begynnelsen av leieforholdet.

Hvis du røyker i bilen eller leverer bilen mer skitten enn den var ved begynnelsen av leieforholdet kan utleier kreve at du betaler et rengjøringsgebyr. For en rettferdig avgjørelse vil teamet vårt sammenligne informasjonen oppgitt ved henting (bilder, rengjøringsvurdering, osv.) med bilder ved levering samt bilder tilsendt av utleier.

Dersom du ved starten av leieforholdet finner bilen skitten fra en tidligere leietaker, sørg for å signalisere det under innvendig inspeksjon i appen. Dette varsler utleier om at bilen trenger rengjøring. I alvorlige tilfeller, vennligst gi oss beskjed i tillegg.

2) Rengjøringsgebyr


Teamet vårt avgjør hvilket gebyr som gjelder basert på type og alvorlighetsgrad av tilskitnet bil. Dette gebyret kan gjelde både det som er synlig inne i bilen og det som er synlig utvendig. Det betyr at hvis bilen er skitten både innvendig og utvendig, kan du bli belastet to separate gebyrer - ett for det innvendige og ett for det utvendige.

Litt skitten (150 kr): Du brukte bilen normalt, men leverte bilen synlig mindre ren både innvendig og utvendig enn ved starten av leieforholdet. Rengjøringen vil ikke kreve mye tid eller spesielt produkter/utstyr. For eksempel: bilen kan bli spylt av med høytrykkspyler.

Middels skitten (350 kr): Du leverte bilen betydelig mer skitten både utvendig og/eller innvendig enn ved starten av leieforholdet. Rengjøring vil kreve betydelig med tid og/eller spesifikke produkter/utstyr, og/eller har salt som dekker bilen fra å ha kjørt bilen på vinterføre. For eksempel: du etterlot deg søppel og uhygieniske materiale i bilen (munnbind, dyrehår), bilen utvendig er tilskitnet med søle fordi du har kjørt den på grusveier, osv.

Veldig skitten (800 kr): Du brukte bilen til upassende bruk og du har ikke brukt tid på å rengjøre den. Rengjøring krever betraktelig med tid og/eller innsats, samt spesielle produkter/utstyr. Dette gebyret gjelder bare bilens innvendige standard ved levering. For eksempel: setene er tilskitnet og flekkete, det er ekstremt mye skitt, osv.

Røyking (500 kr): Vi tillegger dette gebyret om det er tydelige visuelle spor etter røyking (eks: sigarettstumper eller aske) eller dersom utleier eller neste leietaker lukter røyk i bilen innvendig.

Dersom bilen trenger en profesjonell rens, vil du bli belastet den tilknyttede kostnaden.

3) Rengjøringskompensasjon


Hvis bilen fortsatt er skitten fra forrige leietaker ved starten av ditt leieforhold, kan du kontakte vår kundeservice-avdeling slik at vi kan hjelpe deg med å finne en løsning. Dette er hvordan:

1)Rengjør bilens interiør og/eller eksteriør (se tips nedenfor)

2)Når du returnerer bilen, ta klare bilder av interiør og eksteriør og send dem til oss.

Tips for rengjøring av bilen


Innvendig rengjøring:

  • Bruk en enkel desinfiseringsserviett til å rengjøre overflater som ofte berøres: rattet, midtkonsollen, girspaken, håndbrekket, dørpanelene og håndtakene.
  • Rist ut mattene foran og bak hvis de er skitne eller sandete. Hvis du kan, bruk en støvsuger for å støvsuge småstein og lignende.

image

Utvendig rengjøring:

Hvis utsiden av bilen trenger rengjøring, har de fleste bensinstasjoner praktiske rengjøringsmidler, vindusvaskere, bilvaskmaskin og selvvask

4) Retningslinjer for kjæledyr

Leietakeren er innforstått med og samtykker i at det ikke er tillatt å ha kjæledyr i kjøretøyet, unntatt i kjøretøy som er merket som "kjæledyrvennlige". I alle tilfeller forplikter leietakeren seg til å sørge for og holde kjæledyret i et bur i bilen under leieforholdet, og til å levere tilbake bilen i rengjort stand, fri for dyrehår og annet avfall. Hvis du tar med kjæledyret ditt i en bil som ikke er kjæledyrvennlig, må du betale et rengjøringsgebyr som angitt ovenfor.

Var artikkelen til hjelp?