Fylling av drivstoff

Artikkel oppdatert ‪04/04/2024‬

Drivstoff er ikke inkludert i leieprisen. Derfor bør du levere bilen med samme drivstoffnivå som den hadde ved henting.

Hvis drivstoffnivået er lavere ved levering, vil du bli belastet for differansen. Hvis drivstoffnivået er høyere ved levering, vil du bli kompensert.

For leieforhold med nøkkeloverlevering

Hvis drivstoffnivået er høyere ved levering, kan du foreta en justering selv, hvis utleier ikke har tatt seg av det allerede.

Etter 48 timer er det ikke lenger mulig å be om justering. Forespørsler som er mottatt mer enn 48 timer etter at leieperioden er avsluttet, vil bli avvist

For Getaround Connect leieforhold

Ikke alle biler som har Getaround Connect installert, er i stand til å registrere drivstoffnivået automatisk. Avhengig av hvilken type bil du leier, er prosessen for registrering av drivstoffnivå forskjellig. I avsnittene under vil du kunne finne en forklaring på hvordan dette fungerer, uansett hvilken bil du har bestilt.

Getaround Connect med automatiske drivstoffavlesning

Hvis bilen du har leid er i stand til å registrere drivstoffnivåene automatisk, vil nivåene bli registrert automatisk ved start og avslutning av leieforholdet.

Som sjåfør, vil du ha muligheten til å bestride enhver vesentlig forskjell mellom dashbordnivåene og de automatiske nivåene som angis, gjennom appen.

Hvordan kan jeg bestride drivstoffnivået?

  1. Ved henting og levering vil du alltid se en oversikt over drivstoffreglene, som gir deg en klar påminnelse om både drivstoffutgifter og påfyllingsgebyrer.

  2. Vi vil alltid be deg om å bekrefte de automatiske drivstoffnivåene som registreres av Getaround Connect-systemet ved start og avslutning av leieforholdet.

  3. Hvis du er uenig i de automatiske avlesning, er det viktig at du rapporterer dette under henting- og leveringsprosessen.

  4. Hvis du har bestridt drivstoffnivåene ved henting, vil du alltid bli bedt om å gjenta den samme prosessen ved levering.

  5. Hvis du ikke bestrider drivstoffnivåene ved henting og/eller levering, kan vi ikke justere leieprisen i henhold til nivåene du ser på dashbordet.

Pris for drivstoff

Ved leie av en bil med automatisk drivstoffavlesning, vil du kun bli belastet eller refundert om forskjellen mellom drivstoffnivået ved henting og levering er lik eller mer enn 5 %.

For automatiske justeringer på leieforhold med Getaround Connect brukes følgende pris for drivstoff:

Bensin Diesel
Norge kr 27,35 kr 24,50

For å sikre rettferdighet i kompensasjonen for leietaker eller utleier, beregner vi refusjonen basert på gjeldende gjennomsnittlige drivstoffpriser i hvert land. Dette kan avvike fra drivstoffprisene der du eller eieren fylte drivstoff på bilen.

I tillegg blir du belastet 6kr per manglende liter med drivstoff som gebyr, dersom du ikke fylte opp tanken.

Getaround Connect med manuel drivstoffavlesning

Hvis bilen du har leid ikke er i stand til å registrere drivstoffnivåene automatisk, vil systemet alltid be deg om å legge inn drivstoffnivåene manuelt.

Hvordan legge til riktig drivstoffnivå?

  1. Ved henting og levering vil du alltid bli bedt om å ta et tydelig bilde av drivstoffmåleren på dashbordet.

  2. Ta et bilde og sørg for at nivåene på dashbordet er lesbare

  3. Vi vil også be deg bekrefte drivstoffnivåene i appen.

  4. Ved levering kan du be om en drivstoffjustering i appen eller nettisden vår, ved å gå til Leieforhold > [velg det aktuelle leieforholdet] > ‘Be om prisjustering (drivstoff)’.

Du har 48 timer etter endt leieforhold på å be om denne justeringen.


Denne artikkelen inneholder informasjon spesifikt for visse land. Se den internasjonale utgaven av artikkelen for andre tilfeller.

Var artikkelen til hjelp?